Žestok sukob u Partizanu: Konačno isplivala istina!
Navijači Partizana, Foto: Starsport©

O OVOME SE MALO ZNALO

Žestok sukob u Partizanu: Konačno isplivala istina!

Nisu godinama pričali

Objavljeno: 15:53h

Nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans je najveći potpis u ABA ligi ovog leta.

Letonac je odlučio da pojača ambiciozni Dubai i postoji šansa da debituje u 1. kolu regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde.

Bertans je nosio crno-beli dres od 2012. do 2014. godine, postao je miljenik navijača, ali je njegov period u Humskoj obeležio sukob sa trenerom Duškom Vujoševićem.

Razlog je to što je odlučio da raskine ugovor godinu dana ranije, a Partizan je ostao bez obeštećenja.

- Iznenađen sam što se bilo ko iznenađuje. Svi znamo kakva je finansijska situacija i kakve su opasnosti od toga. Jednostavno, dođe vreme da deca idu od kuće. Ima onih koji su zahvalni, a ima onih i koji su nezahvalni. Neko se zove Lovernj, a neko Bertans - rekao je Vujošević na pitanje o tome što je Bertans raskinuo ugovor sa Partizanom.

Sada je Letonac otvorio dušu u razgovoru za Meridian Sport, gde se dotakao i ove teme.

Otkrio je da tri godine nisu razgovarali, ali da je potom on inicirao kontakt i da su zauvek "zakopane ratne sekire".

Nekadašnji tim Partizana
Nekadašnji tim Partizanafoto: Saša Pavlić Koky

- U to vreme je bilo malo bolno što smo se tako razišli. Dugo nisam razgovarao sa Duletom, barem tri godine. Ja sam otišao u San Antonio, on je imao probleme sa zdravljem… Ali, kada je napustio klub, posle izvesnog vremena sam ga pozvao. Želeo sam da zna da mu ništa ne zameram, da je to prošlost, da sam mu zahvalan na svemu. Nismo se baš često čuli, ali jesmo. Kada je radio u Klužu, pozvao me i pitao za mišljenje za jednog letonskog igrača. Nismo bili bliski kao dok smo bili u Beogradu, ali je sve bilo prošlost. Mnogo sam mu zahvalan. Koliko god je bilo teško, te godine u Partizanu su mi mnogo pomogle. Ljudi su pričali da sam zbog teških treninga doživeo i povredu kolena, ali niko ne može da zna da li bi se ionako to desilo. Kada pogledam karijeru – sjajna je! Došao sam do NBA, tamo igrao osam godina - rekao je Bertans, koji posebno pamti i treninge pod Vujoševićem i ističe da nigde u karijeri nije doživeo tako nešto.

- Iskusio sam najtežeg trenera, najteže treninge i najteže utakmice za te godine. Posle toga je sve bilo lakše proći. To iskustvo je za mene bilo neverovatno. Posle je svaki igrač mentalno jak, neće pući posle jedne loše utakmice, posle jedne kritike, eventualne vike trenera.

Bonus video:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

(Espreso sport/Meridian sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.